Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Charlotta Friborg får toppjobb på SVT

Publicerad: 7 juni 2017, 07:19

Charlotta Friborg.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Charlotta Friborg blir ansvarig utgivare för riksnyheterna – tar över efter Ulf Johansson.


Ämnen i artikeln:

Charlotta FriborgSVTUlf Johansson

Så sent som vid årsskiftet började Charlotta Friborg, senast publisher på UNT, som online-chef samt ställföreträdande ansvarig utgivare på Riksnyheterna hos SVT. Nu tar hon ytterligare ett kliv på stegen. Det nya jobbet är som ansvarig utgivare och programchef för Rapport, Aktuellt, Gomorron, Nyheter på lätt svenska, SVT Forum, svtnyheter.se, SVT Nyheter-appen, text-tv och SVT Väder.
– Charlotta Friborg är en av landets mest erfarna och modiga publicister. Hon är dessutom en skicklig och uppskattad ledare. Jag är uppriktigt glad över att ha rekryterat henne till jobbet som är ett av mediesveriges absolut viktigaste, säger Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter och Sport till den egna sajten.

Hon tar över efter Ulf Johansson som efter fem år på posten blir projektledare för SVT Opinion och Opinion live på Samhällsredaktionen i Göteborg.
– Vi lever i en alltmer polariserad tid där det behövs ärlig och självständig journalistik. Riksnyheterna är en fantastisk redaktion, med engagerade och djupt kunniga medarbetare. Att få leda en redaktion av denna kaliber är ett otroligt fint uppdrag, säger Charlotta Friborg i en kommentar.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.