Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Charlotte Boij och Anna Frick till Aboves styrelse

Publicerad: 26 augusti 2019, 08:43

Charlotte Boji och Anna Frick.

Styrelseproffsen Charlotte Boij och Anna Frick adderas till innovations- och designbyrån Aboves styrelse.


Innovationsbyrån Above startades 2017 och har sedan dess jobbat för kunder som Google, Facebook, Dell och iZettle. Byrån grundades när de två byråerna Howl och Frankly slogs ihop. Erbjudandet ligger i gränslandet mellan strategi, design och techutveckling. Byrån har i dagsläget 85 anställda och omsatte förra året 87 miljoner kronor.

Nu väljer man att stärka sin styrelse med två erfarna namn. Ny styrelseordförande blir Charlotte Boij, tidigare styrelseordförande för fintech-bolaget Trine. Vid sidan av Charlotte Boij är även Anna Frick ny i Aboves styrelse. Anna Fick sitter sedan tidigare i styrelsen för bolag som Fortnox och LeoVegas samt har tidigare varit vd för digitalbyrån Oakwood.

– Både Anna och Charlotte har unika erfarenheter av att leda techtunga tillväxtbolag, och jag är helt övertygad om att deras erfarenhet och nätverk kommer att bli mycket värdefullt framåt, säger Claes Lundin, VD för Above.

– Det krävs mer av ett konsultbolag än ett produktbolag för att vara intressant, men Above har både skalan och erfarenheterna för att gå riktigt långt, både i Norden och internationellt, så jag ser verkligen fram emot att komma igång med styrelsearbetet, säger Charlotte Boij.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.