Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Charlotte Stjerngren lämnar EFN efter oenigheter med ledningen

Publicerad: 14 september 2017, 15:05

Charlotte Stjerngren lämnar EFN efter oenigheter med ledningen om hur kanalen ska utvecklas.

Foto: Pressbild

EFN:s ansvariga utgivare Charlotte Stjerngren lämnar kanalen efter oenigheter med ledningen om hur kanalen ska utvecklas. Tidigare redaktionschefen Anna Fagerström tar över tjänsten.


Ämnen i artikeln:

Leo LagercrantzEFN

Den senaste tiden har förändringens vindar blåst på EFN:s redaktion. I augusti gick kanalen ut och meddelade att man öppnar upp fem nya lokala redaktioner runtom i landet, i förmiddags lämnade programledaren Jesper Norberg kanalen för Di TV och man knöt nyligen till sig Dagens Industris profilerade skribent Gabriel Mellqvist.

Nu kommer ytterligare förändringar, den här gången på ledningsnivå. Tidigare ansvariga utgivaren Charlotte Stjerngren lämnar sitt uppdrag och redaktionschefen Anna Fagerström kliver in i hennes ställe.

– Vi behöver en ledning som satsar helhjärtat på att bygga upp den lokala ekonomi- och näringslivsbevakningen. Anna Fagerström, tidigare redaktionschef, som redan har varit en viktig del i att bygga upp de lokala redaktionerna, kommer i sin roll som ansvarig utgivare att vidareutveckla dessa, säger Mikaela Strand, vd på EFN, i ett pressmeddelande.

Hur kommer det sig att ni väljer att skiljas åt?

Vi har olika syn på hur verksamheten ska utvecklas framöver. Charlotte har varit en väldigt viktigt del i det arbete i att bygga EFN till vad det är idag, speciellt på börsbevakningssidan. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen och öppnar upp lokalredaktioner och då är det naturligt att Anna Fagerström, som varit med och drivit det arbetet, kliver in som ny ansvarig utgivare, berättar Mikaela Strand för Resumé.

Vad har oenigheterna bestått i?

– De har kretsat kring hur vi ska lägga tonvikten för verksamheten framöver.

Är det en part som valt att bryta med den andre?

– Vi är överens om beslutet. Charlotte har varit en oerhört stark kraft på redaktionen men nu måste vi gå vidare och ha utrymme för andra saker.

Leo Lagercrantz, tidigare publisher för EFN, kommer att fortsätta det konsultarbete han haft med att utveckla de nya lokalredaktionerna. Lagercrantz hoppade av tjänsten som publisher november 2016 och berättade då att han ville utveckla nya affärsmodeller för kvalitetsjournalistik.

Resumé söker Charlotte Stjerngren.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Leo LagercrantzEFN

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.