Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Chefen lämnar Starcom – för nytt hemligt projekt

Publicerad: 15 mars 2017, 15:24

Jonas Dahlquist.

Foto: Andreas Elgstrand

Jonas Dahlquist lämnar Starcom efter drygt fem år. Istället startar han en helt ny byrå. Men han kan ännu inte ge några detaljer om projektet. Liv Sandberg tar över som vd.


Ämnen i artikeln:

StarcomJonas DahlquistMediebyråer

De senaste åren har Jonas Dahlquist vart vd för Publicis Media och Managing Director för Starcom i Sverige. Men till sommaren lämnar han för att istället starta egen reklambyrå.
– Jag måste be om att få återkomma med mer information om det, säger han när Resumé ringer upp.

Processen att hitta hans efterträdare på jobbet som vd på Publicis Media Sverige är nu igång. Rollen som chef för Starcom går till Liv Sandberg, nuvarande COO som har arbetat inom Starcom sedan 1998.
– Jag är oerhört stolt och glad att ta mig an en ny roll på Starcom och inom Publicis Media. Tillsammans med alla fantastiska kollegor vill jag fortsätta vår kreativa tradition och hjälpa våra kunder att skapa starka varumärkesupplevelser som inte bara når ut utan även in till konsumenten. Genom strategier som bygger på starka datadrivna konsumentinsikter ska vi ytterliga stärka vår position som The Human Experience Company och skapa lösningar som gör skillnad. Det är ett arbete som jag ser väldigt mycket fram emot att leda, säger hon i ett pressmeddelande.

Jonas Dahlquist kommer att fortsätta i sina två nuvarande roller under våren för att säkerställa överlämningen. Om att sluta säger han:
– Det har varit ett svinsvårt beslut. Jag har haft fanatiska år här. Det har varit en tid att jobba med media som inte kommer tillbaka, en total transformation. Vi har lyckats etablera en jättebra position inför ett helt nytt sätt att jobba.

Publicis i Sverige hoppas han en ny vd klar fram till sommaren.
– Vi är tacksamma för det Jonas har tillfört byrån under sina närmare sex år som vd och önskar honom stort lycka till i framtiden. Vi är också glada över att Liv Sandberg accepterat styrelsens förfrågan om att inta rollen som Managing Director för Starcom i Sverige i samband med att Jonas lämnar. Nu ligger styrelsens fokus på att identifiera en ny ledare för Publicis Media Sverige som kan forma och realisera våra strategier framåt tillsammans med våra kunder och skickliga medarbetare, en process som inleds omgående, säger Leif Fredsted, arbetande styrelseordförande i Publicis Media Sverige och Nordisk CEO.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.