fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Chefer lämnar TV4-sporten

Publicerad: 19 maj 2017, 12:06

Fredrik Olofson och Håkan Rossberg, två trotjänare som lämnar TV4.

I samband med omorganisationen inom TV4 och C More slutar Håkan Rossberg och Fredrik Olofson efter flera år på företaget.

Ämnen i artikeln:

TV4-GruppenC MoreSporträttigheterTV4

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Resumé har tidigare rapporterat om de chefer som lämnar TV4-Gruppen i samband med att Casten Almqvist och ledningen tar bort chefsposter på kanalen. Håkan Rossberg har varit affärsområdeschef för sport och spel på TV4. När sportdelen renodlas för att fokusera på Fotbollskanalen och spelaffären flyttas ut till försäljningsavdelningen i samband med att omregleringen av spelmarknaden närmar sig lämnar han efter nio år på företaget.

– Först och främst ska jag ha det längsta sommarlovet som jag haft sen jag var 12 år – kommer förhoppningsvis bli magiskt. Sen väntar nya möjligheter, utmaningar och kollegor någonstans utanför det här fantastiska mediehuset. Jag har jobbat med att utveckla affärer och rättigheter inom telekom och media i nästan 20 år. Erfarenheter av utvecklingen, digitaliseringen och förändringen inom de branscherna tror jag att jag och kommande partners in crime kommer att ha nytta av, säger Håkan Rossberg om framtiden i en kommentar.

Carola Lundell som är chef för tillväxtaffärer kommenterar:

– Håkan har varit en enorm resurs för hela huset och involverad i allt från hur vi kapitaliserar på våra stora sporträttigheter, omregleringen av spelmarknaden till framtagandet av vårt digitala spelombud på Fotbollskanalen. Han är dessutom en väldigt uppskattad kollega så han kommer att bli saknad.

I samband omställningsprogrammet som genomförs på sporten inom TV4 och C More, integreras det löpande arbetet med sporträttigheter in i det operativa sportarbetet, under ledning av TV4- och C Moresportens programchef Johan Cederqvist. I samband med det lämnar nuvarande sporträttighetschefen Fredrik Olofson, efter 1,5 intensivt år i den rollen, och totalt 17 år inom företaget.

Under Fredrik Olofson tid som rättighetschef har Bonnier Broadcasting bland annat förlängt Hockeyallsvenskan, SHL och Handbollsligan. Likaså har rättigheterna till svensk landslagsfotboll både säkrats och utvidgats genom Fotbolls-EM 2020 liksom alla EM- och VM-kvalmatcher 2018-2022. Men C More har också tappat allsvenskan.

– Trots förlusten av Allsvenskan från 2020, där Discovery helt enkelt betalade långt över vad vi ansåg ansvarsfullt, har vi ett mycket välskött och framgångsrikt men också intensivt sporträttighetsarbete bakom oss, och de viktiga rättigheterna är för lång tid säkrade för Bonnier Broadcasting. Det betyder att vi går nu in i en ny fas där vi skall skapa maximalt värde av dessa rättigheter, säger Manfred Aronsson, som har det övergripande sporträttighetsansvaret för Bonnier Broadcasting i en kommentar.

Han fortsätter:

– Jag vill tacka Fredrik för den mycket fina insats han gjort tillsammans med hela teamet som arbetat med förhandlingarna senaste året. Konkurrensen kring sporträttigheter har verkligen aldrig vart tuffare än nu, och ändå kommer vi ut väl rustade inför framtiden. Utöver att ha medverkat till att skapa förutsättningar för en stark sport i framtidens Bonnier Broadcasting har Fredrik också en lång och framgångsrik historia inom TV4Sporten. Få har gjort så många olika saker för och inom sporten under så lång tid på någon tv-kanal: reporter, programledare, redaktör, producent, nyhetschef, biträdande sportchef, sportchef och rättighetschef. Fredrik har haft ett fantastiskt engagemang och vilja att ständigt försöka skapa en unik och kvalitativ sportupplevelse i våra kanaler. Det har vart såväl lätt som roligt att få samarbeta med en eldsjäl för sport i allmänhet och sport i tv i synnerhet, och jag önskar Fredrik all lycka i hans framtida uppdrag och roller, som väl inte helt osannolikt kan komma att handla om sport.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev