Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Chefredaktören lämnar Arbetaren

Publicerad: 14 augusti 2015, 10:47

Arbetarens chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Wiklander ställer inte upp till omval vid SAC-Syndikalisternas kongress i höst. – Efter fyra och ett halvt år kändes det som att det var dags att göra något annat, säger Daniel Wiklander.


Daniel Wiklander och Salka Sandén tillträdde som tillförordnade chefredaktörer för Arbetaren i februari 2011, och valdes båda in vid en medlemsomröstning i oktober samma år. Sedan kongressen 2012 innehar Daniel Wiklander ensam posten som chefredaktör.

– Jag är tacksam för att jag fått förtroendet att leda Arbetaren under tiden som gått, säger han. Behovet av oberoende journalistik och av en klassmedveten nyhetstidning är stort, och det ökar med den pågående högervridningen inom etablerade medier, säger Daniel Wiklander i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag är stolt över vad vi som jobbar med tidningen tillsammans har åstadkommit under de här åren, och vad Arbetaren blivit. Det har ofta varit utmanande, men aldrig tråkigt.

Det är inte exakt bestämt när Daniel Wiklander slutar och den nya chefredaktören tillträder på heltid. Denne kommer att väljas på SAC:s kongress, som hålls sista helgen i september.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.