Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Christofer Ahlqvist blir publisher på GP

Publicerad: 1 mars 2018, 13:43

Christofer Ahlqvist.

Göteborgs-Postens chefredaktör får resultatansvar för tidningen. Samtidigt tillsätts en ny ledningsgrupp.


Ämnen i artikeln:

Christofer AhlqvistGöteborgs-PostenStampenJohan Hansson

Christofer Ahlqvist har varit chefredaktör på Göteborgs-Posten i drygt ett år. Nu får han utökat mandat och ansvar.
– Det har varit kul att se de satsningar som gjorts på redaktionen under ledning av Christofer och vilka resultat det givit. Med den nya ledningsgruppen på plats kommer vi snabbare kunna genomföra specifika GP-projekt utifrån både ett redaktionellt och kommersiellt perspektiv på ett mer kraftfullt sätt, säger Johan Hansson, vd på Stampen Media, i ett pressmeddelande.

GP får också en ny ledningsgrupp. Den består av Lindie Eliasson Lotzner (säljchef), Josefin Meyer (marknadschef), Johan Sköld (nyhetschef), Alexander Hielte (controller) och Cecilia Bäcklund (adjungerad redaktionssekreterare). Alla rapporterar till Christofer Ahlqvist.
– På mindre än ett år har vi ställt om GP.se från en ren räckviddsaffär till en innehållsdriven läsarintäktsaffär som snabbt resulterade i tusentals nya prenumeranter. Den här typen av snabba omställningar måste ett modernt tidningshus kunna hantera och med den här gruppen på plats är jag säker på att vi står väl rustade för att både ta tillvara de möjligheter som finns och möta de utmaningar vi framöver kommer ställas inför, säger Christofer Ahlqvist.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.