Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Claes de Faire återvänder till pr-branschen: Går till Kekst CNC

Publicerad: 28 januari 2021, 13:18

Foto: Andreas Elgstrand


Claes de Faire senast chefredaktör för Mitti-tidningarna och tidigare chefredaktör för bland andra Fokus och Resumé, ansluter till Kekst CNC som senior advisor.


Ämnen i artikeln:

Claes de FaireJKL

Nu kommer den första nyrekryteringen sedan Kekst CNC gör i Sverige sedan byrån nyligen bytte namn från JKL. Och för Claes de Faire innebär det en form av cirkelslutning. Under tre år arbetade han som pr-konsult innan han 2004 anslöt till Resumé som reporter och blev snabbt en profil under Viggo Cavlings tid som chefredaktör.

Sedan han lämnade jobbet som chefredaktör och publisher på Resumé hösten 2015 har Claes de Faire arbetat som rekryteringskonsult på Novare, varit publisher på nyhetsmagasinet Fokus och senast delägare och chefredaktör på Mitti-tidningarna innan försäljningen till Direktpress sommaren 2020. Efter en lång och framgångsrik bana i mediebranschen knyts han nu till Kekst CNC i rollen som senior rådgivare.

– Claes de Faire är en av Sveriges främsta berättare och nyhetsmakare, och han kommer därför kunna hjälpa våra kunder att slipa storytellingen och skärpa synligheten. Han stärker Kekst CNCs band med journalistiken och vårt erbjudande inom medie- och krisstrategier. Han är ett klockrent tillskott när vi i Kekst CNC nu tar vårt erbjudande till ytterligare en nivå med en kombination av djupa lokala rötter och stark global plattform, säger Helena Norrman, partner och managing director för Kekst CNC i Sverige i en kommentar.

Claes de Faire har verkat som mediechef under en tid präglad av digital omställning och vikande printintäkter. Vid flera tillfällen har han lyckats vända verksamheter till lönsamhet.

– Kekst CNC håller på att bygga någonting väldigt spännande på den svenska marknaden för strategisk kommunikation. Jag har i många år följt och imponerats av JKLs utveckling. Nu ska det bli väldigt intressant att se och få vara del i nästa fas, när den starka lokala närvaron förenas med en lovande global plattform, säger Claes de Faire i en kommentar. 

Rollen som Senior Advisor innebär ett självständigare förhållande till byrån, med möjligheter till parallella uppdrag i en annan utsträckning. Sedan många år är bland andra tidigare statsministern Göran Persson senior advisor i Kekst CNC och i december rekryterades Annika Poutiainen till en liknande roll som Industrial Advisor i Kekst CNC.

 

 

Ämnen i artikeln:

Claes de FaireJKL

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.