Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Claes de Faire blir vd på Fokus

Publicerad: 6 december 2016, 08:16

Claes de Faire gör comeback i mediebranschen

Foto: Andreas Elgstrand

Nyhetsmagasinet Fokus styrelse har utsett Resumés förre chefredaktör Claes de Faire till ny vd. Han tillträder i mitten av januari 2017.

Ämnen i artikeln:

FokusClaes de FaireTidskrifter

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Lars Grafström har valt att lämna vd-posten på nyhetsmagasinet Fokus. Han var med och grundade Fokus, och har varit vd sedan starten 2005.

– I Claes får Fokus en kreativ vd med nya affärsidéer, digital kompetens och bred erfarenhet från kvalificerad journalistik, säger Fokus styrelseordförande Viveca Ax:son Johnson.

Claes de Faire har tidigare varit publisher för Resumé och Svenska Nyhetsbrev och tf chefredaktör samt förlagschef för Veckans Affärer. I höstas lämnade han mediebranschen för att bli rekryteringskonsult på Novare Executive Search.

– Mitt mål är att utveckla Fokus affär ytterligare och bygga ett ännu starkare varumärke, som ska vara den självklara informationskällan för kvalificerat samhällsintresserade. Jag ser fram emot att bidra till Fokus fortsatta utveckling och mot att arbeta med tidskriftens styrelse, redaktionsledning och medarbetare, säger Claes de Faire i ett uttalande.

– Fokus står inför en stor satsning, både digitalt och i pappersform. Att då få jobba
tillsammans med Claes för att göra bästa möjliga affär av de satsningarna och ytterligare stärka Fokus varumärke ska bli riktigt roligt, säger tidningens chefredaktör Johan Hakelius i en kommentar.

Lars Grafström kommenterar sitt avslutade uppdrag på nyhetsmagasinet:

– Efter 11 år som VD och en av fyra grundare till Fokus tog jag under hösten beslut att gå vidare och göra något annat. Att bygga upp en tidskrift av Fokus kaliber från grunden har varit oerhört utvecklande, stimulerande och roligt. Inte minst har jag uppskattat utmaningen från de mångfacetterade och kunniga styrelser vi haft genom åren, det engagemang och långsiktighet som våra ägare visat oss och de fantastiska personer som under åren arbetat på Fokus. Claes de Faire är en väldigt kompetent person med relevant erfarenhet som jag med varm hand lämnar över VD-rollen till.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev