Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Claes Elfsberg delägare i tv-bolag

Publicerad: 21 januari 2016, 11:00

Claes Elfsberg tar nytt uppdrag.

Foto: Andreas Elgstrand

I 40 år var han nyhetsankare för SVT. Nu blir Claes Elfsberg delägare i webb-tv-företaget KnowHow Television, där han gör sällskap med förre radiochefen Ove Joanson.


Ämnen i artikeln:

Claes Elfsberg

Claes Elfsberg lämnade jobbet som nyhetsankare i december, men sitter fortfarande kvar som programledare varje fredag i Gomorron Sverige. I samband med avslutet medverkade Elfsberg i en helgintervju i Resumé där han berättade om planerna med webb-tv-projektet.

Nu står det alltså klart att han blir delägare i produktionsbolaget KnowHow Television. Företaget producerar program för nätet.

– Jag känner att jag har mer att ge och jag tror att webbtv är framtiden. Nu satsar jag på det, säger Claes Elfsberg i en kommentar.

I ägargruppen för KnowHow ingår även Ove Joanson, tidigare radiochef och ordförande för ps-bolagens stiftelse.

Claes Elfsberg har under vintern varit programledare för programmet ”Köttberget checkar ut” på SVT där han intervjuat tolv stycken 40-talister. Han ska även vara aktuell med ett hälsoprogram tillsammans med Alexandra Charles, initiativtagare till 1,6 miljonersklubben som inriktar sig till 4- och 50-talister.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Claes Elfsberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.