Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Clara Scherman befordrad på Fox

Publicerad: 2 december 2015, 12:49

Clara Scherman får ny roll på Fox.

Clara Scherman tar klivet upp och får tjänsten Senior Director Nordic Acquisitions på Fox i Norden.


Clara Scherman är sedan januari 2015 kanalchef på Fox Sverige. Hennes nya tjänst innebär att hon kommer ansvara för samtliga programinköp på Fox kanaler i Norden.

– Med ett mål att förse våra tittare med unikt och banbrytande innehåll First on FOX, kommer jag att arbeta med FIC team och programleverantörer inom Norden såväl som Storbritannien och USA. Jag ser väldigt mycket fram emot att axla denna roll, säger Clara Scherman i en kommentar.

Åse Ytreland, vd för Fox i Norden, säger i en kommentar:
– Våra programinköp sträcker sig från FIC globala produktioner till tredje parts uppköp samt lokala produktioner i Finland. Clara har en lång och gedigen erfarenhet och är respekterad inom branschen, att dra nytta av hennes expertis i hela regionen känns som en självklarhet.

Clara Scherman har en 14-årig bakgrund på TV4-gruppen, där hon bland annat varit inköpschef. Hon var även styrelseordförande i Nordic World, distributionsföretaget som ägs av TV4 i Sverige och TV2 i Norge.

Fox startade sina sändningar i det svenska marknätet den 22 september 2014. Bolaget har idag 80 medarbetare fördelade på fyra lokala kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Totalt har Fox över 300 hel- eller majoritetsägda tv-kanaler.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.