Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Compricers vd lämnar

Publicerad: 28 juni 2016, 08:06

Jakob Tolleryd lämnar sin skapelse.

Foto: Pressbild

Jakob Tolleryd var med och grundade prisjämförelsesajten Compricer för 11 år sedan. Nu lämnar han bolaget när Schibsted köper upp den resterande delen.


Ämnen i artikeln:

CompricerSchibstedSchibsted Growth

Compricer startades år 2005 som en konkurrent till Pricerunner av Jakob Tolleryd och Marc Lickfett. För tre år sedan investerade Schibsted i bolaget, och under perioden har den årliga tillväxten legat på 21 procent. Förra året ökade omsättningen till 128 (116) miljoner kronor och resultatet landade på rekordhöga 28,4 (20,4) miljoner kronor.

Nu avslutar Schibsted affären genom att köpa upp resterande andelen av bolaget. I samma veva slutar Jakob Tolleryd som vd. Han går istället över till en roll som partner inom fintech och startups hos Schibsted Growth.
– Förvärvet av Compricer var ett viktigt steg för att förstärka koncernens utbud av privatekonomiska tjänster. Jakob Tolleryd och hans team har gjort ett fantastiskt jobb. Att han nu vill lämna över till en ny kraft är naturligt, och jag är mycket glad över att han fortsätter att vara verksam inom Schibsted, säger Mats Eriksson, styrelseordförande Compricer och affärsområdeschef Schibsted Growth, i ett pressmeddelande.

Enligt Breakit landar den totala prislappen för Compricer på 275-300 miljoner kronor.
– Det har varit en fantastisk resa med Compricer, från idé till ett rätt stort bolag med bra lönsamhet. Nu när försäljningen är klar och integrationen i Schibsted fullbordad känns det som ett naturligt tillfälle för mig att lämna över vd-posten, kommenterar Jakob Tolleryd.

Rekryteringen av en ny Compricer-vd pågår nu.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.