Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Coops marknadschef lämnar: ”Ökat fokus på försäljning”

Publicerad: 21 oktober 2020, 10:09

Efter en omorgansation där Coop slår ihop försäljnings- och marknadsavdelning lämnar marknadschefen Marie Wedin bolaget. Jakten på ersättare är redan inledd.


Ämnen i artikeln:

Coop

Marie Wedin hade varit vd för Spinn Action Marketing när hon värvades till Coop hösten 2015 i rollen som marknadschef.

Sedan Björn Larssons sorti från posten som marknadsdirektör på Coop har hon varit tillförordnad direktör för Marknad, Kommunikation & Hållbarhet. När rollen nu försvinner lämnar Marie Wedin Coop. Hon har inte gjort klart med nytt jobb, rapporterar Dagens Opinion.

–  Det är ganska okomplicerat. Min nuvarande roll som ansvarig för marknadsföring, kommunikation och hållbarhet med plats i företagsledningen försvann. Därför har jag valt att kliva av efter drygt fem år på Copp, säger Marie Wedin.

Jerry Svennerlind är tillförordnad chef för marknad och försäljning. Rekrytering av en permanent lösning är redan i gång, berättar presschefen Helena Esscher. 

– Huvudsyftet att vi gör den här omorganisationen är att öka fokus på kommersialisering och försäljning. Det kräver att marknad försäljning samarbetar ännu tydligare i syfte att bättre få fram och marknadsföra våra erbjudanden.

– Det stora svaret att Coop Sverige behöver jobba mer försäljningsdrivet är konkurrensen på marknaden med fokus på digitalisering. Hela den nya organisationen ska jobba mer datadrivet för att möta kundernas unika behov med riktade erbjudanden utifrån insikterna vi får från masterdatan kring våra kunder och medlemmar. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.