torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Coops tidigare marknadschef får kommersiella ansvaret på Reitan

Publicerad: 7 februari 2023, 08:58

Marie Wedin får ansvar för en stor portfölj och tar därtill plats i Reitan Convenience styrelse.

Ämnen i artikeln:

NyheterReitan ConveniencePressbyrån7-Eleven

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Marie Wedin tar över som kommersiell direktör på Reitan Convenience med varumärkena Pressbyrån och 7-Eleven. Där kommer hon att ansvara för inköp, kategori, marknad, kommunikation, logistik och konceptutveckling. Hon kommer även ta plats i bolagets ledningsgrupp. Bolaget genomförde 2019 en omorganisation och slog därigenom ihop marknads- och inköpsavdelningarna. 

Marie Wedin kommer till Reitan från Transcom och var dessförinnan marknadschef på Coop. Tidigare i karriären var hon vd på Spinn Action Marketing. 

– Retail och konsumentprodukter ligger mig mycket varmt om hjärtat och nu får jag möjlighet att jobba med några av Sveriges mest välkända varumärken, 350 000 personer besöker någon av våra butiker varje dag. Hos Reitan Convenience finns mycket kunskap och ett enormt driv i en snabbrörlig miljö men också ett långsiktigt fokus på hållbarhet och att leda den förändringen av hela branschen, säger Marie Wedin i ett pressmeddelande.

– Maries gedigna erfarenheter inom strategisk kundutveckling och varumärkesinsikter kombinerat med hennes ledaregenskaper och omfattande erfarenhet från branscher som kommit längre i digitalisering gör att hon blir en stor tillgång för oss. Jag ser fram emot ha Marie ombord på vår resa mot att utveckla framtidens convenience, säger Anna Wallenberg, vd Reitan Convenience i Sverige.

Reitan jobbar sedan länge med Åkestam Holst som reklambyrå.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev