Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Coreworkers vd kliver av – letar efter sin efterträdare i sociala medier

Publicerad: 28 september 2021, 07:31

Coreworkers letar efter en ny vd efter att grundaren, Fredrik Stranne, tar ett kliv tillbaka.


Coreworkers startades av Fredrik Stranne för 15 år sedan och byrån är en av Sveriges ledande inom employer branding. Men i förra veckan meddelade Fredrik Stranne att han väljer att kliva av vd-rollen, och nu söker han sin efterträdare i sociala medier.

– Efter 15 fantastiska år är det dags för mig att lämna över stafettpinnen som vd till en talang som kan fortsätta utveckla people-agendan, säger han enligt pressmeddelandet.

Employer branding har gått från att vara ett vagt begrepp till någonting som de flesta arbetsgivare i alla fall är medvetna om. I slutändan menar Fredrik Stranne att det handlar om att behålla kompetens.

– Jag brukar ofta säga att behålla är det nya attrahera. Det kostar både tid och pengar att hitta nya medarbetare.

LÄS MER: Experterna: Här är de största misstagen med employer branding 

För att hitta sin ersättare ställer Fredrik Stranne frågan i sociala medier: vill du ha mitt vd-jobb? Men att han slutar som vd betyder inte att han lämnar byrån.

– Jag vill i större utsträckning fokusera på affärsutveckling och att hjälpa våra kunder att lyckas med sin employer branding. 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.