Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Curamando värvar erfaren trio

Publicerad: 12 juni 2017, 13:48

Jonas Wallentin, Johan Englund och Björn Alberts

Digitala transformationskonsult-bolaget Curamando värvar Jonas Wallentin från Google, Johan Englund från Lekmer och Björn Alberts från Shipwallet.


Ämnen i artikeln:

Google

Curamando är ett konsultbolag som hjälper företag i sin digitala transformation, marknadsföring och affärsutveckling. Sedan starten 2012 har man idag växt till 50 anställda. Nu knyter man till sig tre ytterligare medarbetare.

Jonas Wallentin rekryteras från Google där han under de senaste sju åren arbetat som chefsanalytiker för Google Sverige.

– Möjligheterna till insikter genuint grundade i relevant information är nu större än någonsin tidigare. Mycket tack vare att Google och andra aktörer skapat lättillgängliga men mycket kompetenta verktyg för detta. Emellertid är det fortfarande för många företag som inte nyttjar möjligheterna och därmed tappar marknadsandelar. Det vill jag i praktiken vara med att förändra. Med Curamandos unika spetskompetens och position på marknaden kan jag göra det, berättar han.

Johan Englund kommer närmast från rollen som CMO på e-handelstjänsten Lekmer, ett företag han var med och grundade för tio år sedan.

– Under min tid som CMO på Lekmer köpte jag tjänster av Sveriges främsta experterna inom digital marknadsföring. De arbetar idag på Curamando. Att idag få vara deras kollega är ett stort privilegium. Med Curamandos expertis och min erfarenhet av e-handel och entreprenörskap vet vi vad som krävs för att lyckas online, berättar Englund i ett pressmeddelande.

Slutligen rekryteras Björn Alberts, medgrundare av frakttjänsten Shipwallet.

– Curamando har lyckats kombinera expertkunskap inom digital marknadsföring med senior expertis inom förändringsledning och organisationsutveckling. Att varje dag få arbeta i den mixen med några av de skarpaste hjärnorna jag har mött är en ynnest. Och det är kul att vara tillbaka som konsult för att hjälpa andra att lyckas med nödvändiga förändringar, berättar han.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.