Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Dagens Samhälle rekryterar fyra

Publicerad: 11 augusti 2016, 12:23

Nicklas Larson är en av de som värvas av Dagens Samhälle.

Foto: Press

Dagens Samhälle har gjort flera rekryteringar till redaktionen, däribland Nicklas Larsson från TT som blir digitalansvarig på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleMats EdmanJournalistikRekrytering

Dagens Samhälle hade en tuff vår. Vd och chefredaktör Mats Edman fick gå och Staffan Hällerfors och Anna Sönne tillsattes som tillförordnad vd respektive tillförordnad chefredaktör.

Enligt uppgifter till Resumé ska personen som varit tilltänkt som ny chefredaktör dragit sig ur i sista stund. Det är ännu inte klart när en ny chefredaktör är på plats.

LÄS MER: Det hemliga spelet bakom Mats Edmans avgång

I väntan på att platsen tillsätts har man istället rekryterat flera nya personer. Dagens Samhälle hämtar Nicklas Larson från TT till rollen som digital utvecklingsansvarig. Nicklas Larson arbetade 17 år på TT, den senaste tiden som digital affärsutvecklare.

– Det ska bli fantastiskt kul att få bli en del av en lite mindre och väldigt kompetent redaktion och få ansvara för att förlänga och fördjupa innehållet in i det digitala, till exempel genom datajournalistik och premiumtjänster, säger Nicklas Larson i en kommentar.

Förutom Nicklas Larson värvas ytterligare tre personer. En av dem är Anders Wallner, tidigare partisekreterare i Miljöpartiet, som kommer skriva krönikor varannan vecka i Dagens Samhälle.

Dessutom ansluter redigeraren Anna Johansson, som närmast kommer från Dagens Nyheter, och layoutchefen Simon Hallberg som haft samma roll på Metro globalt.

Rekryteringar pågår även av en nyhetschef och en researcher – och som tidigare nämnt – en chefredaktör.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.