Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Dagens Samhälles redaktionschef till Humana

Publicerad: 29 maj 2018, 06:49

Foto: Pressbild

Anna Sönne lämnar rollen som redaktionschef och vice vd på tidningen Dagens Samhälle och blir ny IR-chef på Humana.


I fem år har Anna Sönne jobbat på Dagens Samhälle och haft titlar som redaktionschef, vice vd och tillförordnande chefredaktör. Innan dess har hon arbetat som reporter på Dagens industri i tretton år och även varit redaktionschef för di.se. Nu lämnar hon Dagens Samhälle och blir ny IR-chef på omsorgsföretaget Humana.

– Med tillsättningen av Anna Sönne ser vi fram emot att åstadkomma en högre aktivitet inom finansiell kommunikation som dessutom är väl integrerad med Humanas övriga externa och interna kommunikation. Vi vill jobba än närmare våra investerare och kapitalmarknaden och ser denna rekrytering som en möjlighet för nya sätt att aktivt bearbeta marknaden. Vi välkomnar Annas kompetens och breda erfarenhet och värdesätter att hon delar Humanas värdegrund, säger Helena Pharmanson, marknads- och kommunikationsdirektör på Humana, i en kommentar.

Cecilia Lannebo lämnar i sin tur rollen som IR-chef och Anna Sönne kommer att tillträda sin nya tjänst i september. Då byter hon medierollen till en ny roll inom omsorgs- och välfärdssektorn.

– Det här är ett otroligt spännande och roligt steg att ta. Välfärden är en av våra största framtida samhällsutmaningar och är något som de senaste åren intresserat mig allt mer, så att få möjlighet att ta mig an den här rollen och bli en del av omsorgsbranschen känns både rätt och mycket motiverande. Jag vill jobba med frågor som är viktiga för mig och som engagerar, det har jag hittat i Humana. Att jag också får en roll där jag får nytta av hela min bakgrund gör det förstås bara ännu roligare, säger Anna Sönne.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.