Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Daniel Suhonen till Expressen Kultur

Publicerad: 24 februari 2015, 12:44

Daniel Suhonen

Foto: Michaela Hasanovic/Expressen

I höstas fick hans bok om Håkan Juholt stor uppmärksamhet. Nu börjar författaren och debattören Daniel Suhonen på Expressen Kultur där han kommer bidra med såväl kulturdebatt och reportage som litteratur-och teaterkritik.


Ämnen i artikeln:

Expressen KulturDaniel Suhonen

Daniel Suhonens  bok "Partiledaren som klev in i kylan: berättelsen om Juholts fall och den nya politiken" blev vida omtalad. Berättelsen bygger till stor del på hans egna erfarenheter från 2011 då han var talskrivare under Håkan Juholts rekordkorta sejour som partiledare för Socialdemokraterna.


Han har ett förlutet som skribent och redaktör, bland annat som chefredaktör för den socialdemokratiska idé- och debattidskriften Tiden. Daniel Suhonen var tidigare medarbetare i Aftonbladet Kultur i över tio års tid, men har också skrivit flera längre artiklar på DN:s kultursidor. Nu går den profilerade vänsterdebattören över till Expressen.

– Det känns väldigt inspirerande att få skriva för Expressen Kultur eftersom man där befinner sig mitt i det humanistiska dragläget mellan vänster och höger där så många författare känt sig hemma genom åren, säger Daniel Suhonen till tidningen.

Han kommer att bidra med alltifrån kulturdebatt till reportage och litteratur-och teaterkritik i Expressen Kultur.

– Under en längre tid har jag letat efter en kultursida att mer aktivt skriva och medverka på där jag också kan vara en del av ett stimulerande intellektuellt samtal. Jag vill skriva kritik och diskutera samhällsutvecklingen, säger Daniel Suhonen till Expressen.

Suhonen är också chef för den fackliga tankesmedjan Katalys.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.