Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Daniel Wirtberg till Hobby Film

Publicerad: 28 april 2015, 13:12

Daniel Wirtberg

Foto: Pressbild

Nu står det klart att prisbelönte filmskaparen Daniel Wirtberg blir reklamfilmsregissör på Hobby Film.


Ämnen i artikeln:

Hobby FilmOskar Bård

Daniel Wirtberg är utbildad vid den tjeckiska filmakademin FAMU i Prag och tog examen 2003.

– Jag har alltid varit intresserad av att utforska förhållandet mellan bild och ljud för att skildra sinnestillstånd och skapa atmosfärer, säger Daniel Wirtberg i ett pressmeddelande.

Jenny Wilson, Miike Snow och First Aid Kit är exempel på artister Daniel Wirtberg har arbetat med. Han har sin bakgrund inom den alternativa film- och videoscenen och har regisserat och producerat flera musikvideor samt gjort ett antal kortfilmer och producerat långfilmen "Framtidens melodi".

– Det känns väldigt spännande att se vad min bakgrund och mitt uttryck kan tillföra till reklamfilmsvärlden och jag ser fram emot många gränsöverskridande samarbeten och nytänk i hur en reklamfilm kan se ut och kännas, med inspiration från såväl musikvideo som arthousefilm, säger Daniel Wirtberg.

Flera av hans filmer har under åren visats på filmfestivaler, bio och tv och hans musikvideos har uppmärksammats med flera grammisar. Nu senast för årets musikvideo 2014 tillsammans med Jenny Wilson för videon till "Autobiography".

– Daniel Wirtberg har en underbar alternativ och experimentell stil som gör att han tillför en kombination av skönhet, känsla och vital energi till de filmer han regisserar, säger Oskar Bård, regissör och grundare av Hobby Film.

Daniel Wirtberg har redan regisserat fyra filmer för Hobby Film. De senaste månaderna har Hobby Film, förutom Daniel Wirtberg, rekryterat ytterligare två regissörer – Mikko Lehtinen och Patrik Eklund.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Hobby FilmOskar Bård

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.