Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Därför lämnar hon Bonnier Tidskrifter efter 20 år

Publicerad: 7 mars 2016, 15:14

Anna Zethraeus lämnar Bonnier Tidskrifter för att starta egen låda.

Foto: Press

Resumé berättade tidigare idag att Anna Zethraeus är den tredje chefen att flytta på sig hos Bonnier Tidskrifter på kort tid. Nu startar hon contentbyrå med Aftonbladet som första kund.


Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoContentbyråerMaria CroonAnn FredlundContent MarketingBonnier TidskrifterAnna Zethraeus

Förra veckan stod det klart att Amelia Adamo lämnar tjänsten som chefredaktör på M-magasin hos Bonnier Tidskrifter. Idag har Resumé rapporterat om att både Maria Croon och Anna Zethraeus lämnar sina positioner.

Anna Zethraeus har arbetat på Bonnier Tidskrifter i 20 år, bland annat som chefredaktör för Mama, Family Living och Allt i Hemmet. Hon har även varit redaktionschef på Damernas Värld och redaktör på Amelia. De senaste tre åren har Anna Zethraeus varit kreativ chef på förlaget och sedan våren 2015 är hon ansvarig för Bonnier Tidskrifters nya contentbyrå BT Content där hon arbetat med Aftonbladets titlar Härligt Hemma, Wellness och Resa. Nu lämnar Zethraeus för att göra Aftonbladets nya modemagasin Mode & Skönhet.

LÄS MER: Aftonbladet i samarbete med Bonnier Tidskrifter
LÄS MER: Lämnar Bonnier Tidskrifter efter konflikt med vd:n

– Jag känner att det är dags att röra på mig. Det har varit roligt att transformera in content i affären, säger hon till Resumé.

Har det gått dåligt för BT Content?
– Nej. Det är som roligast när man startar upp. Det är typiskt mig att flytta runt. Jag gillar förändring. Jag tycker om att jobba så.

Nu startar Anna Zethraeus den egna contentbyrån Z Content. Första uppdraget blir att göra Aftonbladets nya magasin Mode & Skönhet.

– Jag ska leverera nyproducerat livsstilsinnehåll för print, men också andra plattformar, och kommer jobba med ett frilansteam som är skalbart. Jag skräddarsyr min grupp utifrån det uppdrag jag har.

Hur kommer byrån utveckla sig?
– Jag kommer ha fler ben i verksamheten. Jag jobbar också mot med direktkunder, gör nya koncept och också mindre eventuppdrag, till exempel för Fotografiska. Framåt kommer jag även göra inspirationsföredrag och produktuveckling.

Blir det några nyanställningar?
– Det beror på uppdrag och så vidare. Jag har precis gjort klart med kontorsplats. Jag kommer hela tiden arbeta med projektgrupper. Men eventuellt att jag kommer anställa en assistent.

Ann Fredlund tar över som innehållsansvarig för BT Content, vid sidan om sin roll som chefredaktör på Tara, en roll som hon behåller.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.