Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

DDB:s stjärncopy på väg till Åkestam Holst

Publicerad: 3 november 2015, 13:14

Magnus Jakobssons nya jobb.

Foto: Andreas Elgstrand.

Det verkar inte bli någon lång tid som "samtidspoet" för Magnus Jakobsson. Resumé erfar att han är på väg till Åkestam Holst.


Ämnen i artikeln:

The North AllianceÅkestam HolstMagnus JakobssonDDB StockholmCreative director

Resumé berättade igår att DDB Stockholms välmeriterade copywriter Magnus Jakobsson lämnar efter nio år på byrån. På frågan om vad han ska ägna sig åt framöver svarade han:
– Jag ska bli samtidspoet. Men om det kraschar så får jag hitta på något annat. Vad det kan bli ber jag att få återkomma till.

Men tiden som fri estradör kan bli väldigt kort. Enligt källor till Resumé förhandlar nämligen Magnus Jakobsson om ett toppjobb hos Åkestam Holst. Han skulle i så fall vara aktuell som creative director på byrån som ägs av The North Alliance. Det betyder att han med stor sannolikhet också blir partner i nätverket.

Resumé erfar att det endast är detaljer som återstår innan övergången är klar. Om Magnus Jakobsson tar över det kreativa ansvaret på byrån kan det innebära att någon eller båda av de nuvarande cd:arna Hanna björk och Andreas Ullenius får nya roller, alternativt slutar.

Vi har varit i kontakt med NOA:s talang- och pr-ansvariga Digge Zetterberg Odh som meddelar att de avböjer att kommentera uppgifterna. Magnus Jakobsson har inte gått att nå för en kommentar under tisdagen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.