Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

De blir nya chefredaktörer i EK-koncernen

Publicerad: 31 mars 2015, 12:33

Får nya chefredaktörer.

Elisabet Bäck blir ny chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren och Anna Falk får samma post för Södermanlands Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-KurirenEK-koncernenSödermanlands NyheterPeO Wärring

Anledningen till nyrekryteringarna är en ny bolagsstruktur. De ska samordnas som en redaktion och ledas av varsin chefredaktör. SN och EK kommer att få en huvudredaktör i koncernen som har ansvar för det övergripande publicistiska arbetet.

– Eskilstuna-Kuriren är en spännande tidning med stora utvecklingsmöjligheter nu när vi ska ta nästa steg för ytterligare digitalisering i en föränderlig medievärld. Jag ser fram emot att jobba med redaktionen för Eskilstuna-Kuriren, säger Elisabet Bäck i ett pressmeddelande.

Båda tidningarna ska under året få ett tabloidformat och enligt pressmeddelandet kommer det att göras flera nya digitala satsningar.

– Vi har en otroligt spännande tid framför oss. Den tekniska utvecklingen går blixtsnabbt och möjligheterna att nå ut med god, lokal journalistik har aldrig varit större. Jag vet vilken fantastisk potential som finns här på SN och i koncernen, säger Anna Falk som börjar på sin nya tjänst i april.

PeO Wärring får ansvaret för det samlade publicistiska arbetet, vilket Resumé tidigare har skrivit om. Eva Burman blir tillförordnad chefredaktör fram till dess att Elisabet Bäck tillträder på posten i höst.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.