Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

De Faire ersätter Schulman

Publicerad: 23 maj 2016, 12:21

Claes de Faire får nytt uppdrag.

Foto: Andreas Elgstrand

SEB gör en ny säsong av sin private banking-podcast. Nu med Resumés förre chefredaktör Claes de Faire som programledare istället för Alex Schulman.


Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanSEBClaes de Faire

Resumé har tidigare rapporterat om SEB:s samarbete med podd-profilen Alex Schulman kring deras private banking-podcast. Det sista programmet med honom som programledare sändes i höstas. När det nu blivit dags för en ny säsong tar Claes de Faire över rodret.

I det första avsnittet medverkar pr-profilen Micael Bindefeld. Samtalet handlar om hans engagemang i att sprida kunskap om förintelsen vidare till kommande generationer via hans stiftelse.
– Idén är att träffa personer som gett något tillbaka efter att själva ha gjort en fördelaktig resa, säger Claes de Faire, till vardags innovationschef på rekryteringsfirman Novare.

Exakt vilka gäster som kommer att medverka framöver återstår att se. Planen är att göra sex stycken avsnitt.

Hur känns det att göra det här som är i gränslandet mellan journalistik och content marketing?
– Det är spännande. Jag lägger ingen värdering i vad det kallas. Allt går ihop i något slags gränsland. Det här är ett samtal som SEB ger fria tyglar till inom ämnets ramar.

Saknar du journalistiken?
– Jag kan inte säga att jag gör det jättemycket.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.