Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

De tar över DN:s ledarsida

Publicerad: 26 oktober 2017, 08:43

Per Svensson lämnar Sydsvenskan för systertidningen Dagens Nyheter. Där tar han över ledaravdelningen tillsammans med Amanda Sokolnicki.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPer Svensson

Per Svensson har varit "senior columnist" på Sydsvenskan sedan 2008. Dessförinnan kulturchef på Expressen. Nu värvas han av Dagens Nyheter till rollen som politisk redaktör. Han kommer även att ansvara för ledarredaktionen tillsammans med Amanda Sokolnicki som redan arbetar som ledarskribent på tidningen.
– Det är oerhört glädjande att Amanda och Per vill göra detta. Båda tillhör Sveriges skickligaste och mest intressanta skribenter, säger DN:s chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Per Svensson kommer även fortsättningsvis att vara baserad i Malmö medan Amanda Sokolicki, som just nu är föräldraledig, verkar från Stockholm.
– Vi är övertygade om att Amanda och Per tillsammans stärker ledarsidans ställning som den mest respekterade i Sverige, ett arbete som den nuvarande politiska redaktören Johannes Åman bedrivit framgångsrikt, säger Peter Wolodarski till DN.

Johannes Åman kommer framöver att jobba med att utveckla Dagens Nyheters konferensverksamhet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPer Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.