Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

De värvar marknadschef från Berghs

Publicerad: 17 september 2015, 10:47

Åsa Marklund går från Berghs till Doe Blomberg Gottberg.

Berghs varumärkeschef Åsa Marklund går över till byråsidan. Nu får hon rollen som marknadschef på Doe Blomberg Gottberg.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerBerghs School of CommunicationMarknadschefDoe Blomberg GottbergTommy Gottberg

På Berghs har Åsa Marklund varit med på resan då skolan utsetts till den bästa av sitt slag i världen. Men nu vill hon gå över till en byrå och jobba operativt med kommunikationsskapandet. Hos Doe Blomberg Gottberg får hon rollen som marknadschef – en nyinrättad tjänst.
– I dag behöver varumärken konsulter som rådger bredare och ser hela affären. Det råder helt nya förutsättningar för marknadsförare idag men få har ställt om. Förhoppningen är att rollen som marknadschef ska ge mig mer förståelse för de utmaningar våra kunder ställs inför varje dag, skriver hon i en kommentar.

Att en byrå har en marknadschefsroll är inte helt vanligt. Men för Doe Blomberg Gottberg handlar det om att nå ut och samtidigt bli vassare på att hänga med i det snabbt förändrande kommunikationslandskapet.
– Vi tror att morgondagens marknadschefer kommer att behöva betydligt mer aktiv rådgivning än tidigare. Samtidigt är det lätt hänt att vi som reklambyrå glömmer bort att bygga vårt eget varumärke. Här kommer Åsas erfarenhet från både kund- och byråsidan, tillsammans med hennes bakgrund från Berghs, att vara ovärderlig, säger vd Tommy Gottberg.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.