Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Debattchefen lämnar Metro för TT

Publicerad: 29 mars 2016, 13:14

Pontus Ahlkvist byter jobb.

Efter ett drygt år som debattredaktör på Metro går Pontus Ahlkvist till TT och jobbet som utrikesvakthavande redaktör.


Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenMetroTT

I samband med att Metro lanserade sin debattsatsning för ett år sedan fick Pontus Ahlkvist rollen som chef. Han kom närmast från P1 Morgon och hade tidigare arbetat på Aftonbladets debattredaktion.

Nu har han bestämt sig för att gå vidare i karriären. Möjligheten dök upp när TT hörde av sig om jobbet som vakthavande redaktör på utrikesredaktionen.
– Det innebär att jag kommer jobba som redaktör för TT:s utrikesmaterial, jobba på deras omvärldsdesk med snabba nyheter, att skriva och arbetsleda samt försöka förnya lite också, säger han.

Att han lämnar handlar om att få chansen att jobba med utrikesjournalistik.
– Det känns fantastiskt roligt. Jag har alltid velat jobba med utrikes. Jag har trivts jättebra på Metro och det har varit grymt roligt att vara med och bygga upp Metros debattsida, men när jag fick frågan kändes det helt rätt, säger Pontus Ahlkvist.

Metros chefredaktör Eric Ljunggren:
– Jag gratulerar TT till en grym rekrytering och önskar Pontus all lycka i det nya jobbet.

Nu inleds en rekryteringsprocess för att hitta Pontus Ahlkvists efterträdare.
– Vi ser över hur han ska ersättas. Metro är Sveriges överlägset största dagstidning och en naturlig plattform för den som inte bara vill nå äldre Gamla Stan-bor eller unga örebroare. Du når alla åldrar i alla delar av landet. Våra debattartiklar är ofta bland de mest lästa på sajten och de har fått allt mer utrymme på tidningens löpsedel och förstasida, säger Eric Ljunggren.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenMetroTT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.