Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Delägare från Valentin & Byhr till HiQ

Publicerad: 11 september 2015, 07:21

Henrik Schröder

Sedan tidigare har HiQ plockat uppdrag från reklambranschen. Nu fortsätter att man på den inslagna vägen och Henrik Schröder från Valentin & Byhr.


Ämnen i artikeln:

HiQValentin & Byhr

– Framtidens marknadskommunikation formas i gränslandet mellan innovation, teknik och kommunikation, säger Henrik Schröder i ett pressmeddelande.

Han kommer närmast från byrån Valentin & Byhr och, där han verkat som delägare och vice vd.

– Jag börjar på HiQ för att kunder idag söker en ny typ av samarbetspartner. Digitalisering och mobilitet är idag totalt affärskritiskt och jag är övertygad om att HiQ är en av de aktörer som kommer lyckas bäst när medielandskapet förändras och utvecklas, säger Henrik Schröder i en kommentar.

Internet of Things och kopplingen till marknadskommunikation är ett stort tillväxtområde på HiQ. Produkten blir nu på ett allt tydligare sätt en del av marknadskommunikationen. HiQ har redan anställt ett hundratal personer i Norden med tung erfarenhet av kommunikationsstrategi, interaktionsdesign, art direction, copywriting, samt personal med kompetens inom grafik, 3d-modellering, film och ljud, för att möta de nya kraven från kunderna. Nu har HiQ ett fortsatt behov av att anställa både kreatörer från reklambranschen och ingenjörer.

– Dagens snabba teknikförändring ändrar våra beteenden, privat och professionellt. När produkter kopplas upp blir våra liv enklare, roligare och effektivare. Starka varumärken behöver teknisk specialkompetens som kompletterar strategi, kreativitet och koncept. Den kombinationen står vi för och vi ser en kraftig tillväxt i detta behov framåt. Vi är glada över att nu ha med Henrik Schröder i vårt team. Med sin erfarenhet från reklambyråbranschen, kommer Henrik att stärka oss i vår strävan att erbjuda smarta digitala tjänster som stärker vårt kunderbjudande ytterligare, säger Jerker Lindstén, vd på HiQ i Göteborg i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

HiQValentin & Byhr

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.