Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Di TV värvar – Reutersveteran blir nyhetschef

Publicerad: 24 maj 2017, 08:20

Dagens industris och Expressens gemensamma satsning på ekonomikanalen Di TV förstärker redaktionen med tre nya medarbetare. Björn Rundström från Reuters blir kanalens nyhetschef.


Ämnen i artikeln:

Ekonomiwebb-tvDagens Industri

– Ekonomi-tv av internationellt snitt är bara i sin linda i Sverige. Med landets ledande ekonomiredaktion i ryggen finns alla förutsättningar att skapa en vinnande produkt, säger Björn Rundström, som alltså blir nyhetschef och ansvarig för organisationen på Di TV i ett pressmeddelande.

I 13 år har Björn Rundström arbetat på Reuters i Stockholm. Han varit bland annat varit redaktör, tillförordnad redaktionschef och senast senior korrespondent.

Till Di TV kommer också Emelie Lundgren, tidigare reporter och programledare på nyhetsbyrån Direkt, som blir reporter på Di TV. Samt Malin Toverud, som blir ny reporter på Di TV. Hon är sedan tidigare reporter på Expressen.

- Di TV:s idé är högklassig ekonomijournalistik i form av modern, digital tv. Det är väldigt kul att förstärka redaktionen med så vassa medarbetare, säger Bella Levy, chef för Expressen TV som driver satsningen.

Björn Rundström, Emelie Lundgren och Malin Toverud ansluter till redaktionen som redan producerar ekonominyheter i programformaten Börsmorgon, Di Nyheter och Börsrådet. Nyhetsproduktionen innefattar också bland annat sändningar kring händelser som Fed-besked, Brexitutvecklingen och rapportsäsonger.

Di TV ska sända mellan klockan 06 och 18 alla vardagar på Dagens industri och Expressens digitala plattformar med en mix av livesändningar, snabba nyheter och fördjupning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.