Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Discovery rekryterar chef från Google

Publicerad: 17 augusti 2017, 07:33

Karin Bonde.

Karin Bonde blir ansvarig för Discoverys affärsområde Entertainment Digital i Sverige, Norge och Danmark.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks Sweden

Närmast kommer Karin Bonde från Google Sverige och rollen som video solutions specialist. Dessförinnan har hon jobbat inom digital media, marknadsföring och försäljning på Viasat/Viaplay och Schibsted.

– Vi är väldigt glada att hälsa Karin välkommen ombord. Karin har mycket stor erfarenhet av affärsutveckling och lanseringar av avancerade digitala plattformar och produkter. Hennes bakgrund gör henne till den perfekta kandidaten för det här jobbet. Hon kommer att ha en viktig roll på Discoverys digitala resa och i maximerandet av våra fantastiska underhållningsproduktioner på Dplay-plattformen, säger Henriette Zeuchner, tillträdande vd för Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Målet för affärsområdet Entertainment Digital är att skapa fortsatt tillväxt över flera affärsmodeller och innehållstyper.

– Det är otroligt spännande tider för tv. Samtidigt som traditionell linjär tv har en vikande trend, ser vi en fantastisk boom på den digitala sidan. Vi ska säkerställa att Discovery även fortsättningsvis erbjuder de attraktiva digitala tittarupplevelser och det engagerande innehåll som vår publik vill ha, säger Karin Bonde och fortsätter:

– Möjligheten att få arbeta med Dplay på svensk och nordisk nivå är väldigt spännande, och jag känner att vi har allt som krävs för att lyckas. Det här är ett företag med driv, en medfödd nyfikenhet, och med massor av fantastiska människor, och jag kan knappt vänta på att få sätta igång.

Karin Bonde kommer att ingå i Discovery Network Swedens ledningsgrupp och alla Dplay-team i Norden kommer att rapportera till henne.

Hon tillträder på tjänsten den 22 augusti.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks Sweden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.