Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Discovery stärker upp

Publicerad: 28 februari 2018, 11:20

Lena Strandner och Niklas Vargö.

Foto: Pressbild / Discovery

Lena Strandner tar klivet upp som programchef och inleder med att värva Niklas Vargö.


Ämnen i artikeln:

Discovery

2007 kom Lena Strandner till Kanal 5, då som exekutiv producent. Hon utsågs 2011 till utvecklingschef på Discoverys Network Swedens programavdelning och har arbetat med format som Färjan, Vem kan slå Filip & Fredrik och Wahlgrens Värld.

Nu klättrar hon ytterligare och tilldelas titeln programchef för Discovery, vilket innebär att hon även i fortsättningen kommer att rapportera till innehållsdirektören Axel Eriksson.

– Min största tillgång är att jag älskar TV och har bra kunskap om vad tittarna vill ha. Dessutom har jag ett suveränt team omkring mig som verkligen brinner för utmaningar och att förverkliga de mål vi sätter. Det ska bli fantastiskt roligt att fortsätta leverera roligare TV med det underbara programgänget på Rådmansgatan, kommenterar Lena Strandner.

Hennes första rekrytering till programavdelningen är Niklas Vargö, som kommer närmast från en roll som utvecklingschef på Baluba och nu blir utvecklingsansvarig på Discovery.

– Niklas har ett väldigt bra öga för trender och vad som krävs för att en idé ska bryta igenom. Han har ett brett kontaktnät i TV – både lokalt och internationellt – och har dessutom en kreativ höjd som kommer tillföra jättemycket. Vi är glada att hälsa Niklas välkommen till Discoverys programavdelning, säger Lena Strandner.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Discovery

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.