Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

DN gör ny journalistisk satsning

Publicerad: 18 januari 2016, 10:19

Thomas Frostberg

Foto: Jenny Leyman

Snart startar Dagens Nyheter en särskild sajt för att spegla arbetet med FN:s 17 utvecklingsmål som syftar till att en hållbar utveckling av vår planet. Till satsningen värvas Thomas Frostberg som dock kommer fortsätta att skriva för HD-Sydsvenskan.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterHållbarhet

Utvecklingsmålen som världens länder enades om i september förra året, Sustainable development goals (SDG), gäller inte bara för regeringar och biståndsmyndigheter. Målen som ska uppnås 2030 involverar även näringslivet och civilsamhället.

Nu skapar Dagens Nyheter en särskild sektion på sajten – Global utveckling för att skildra arbetet. Lanseringen kommer att ske om några veckor. Men läsarna kan redan följa sektionen på Facebook,  och Twitter .

Satsningen är även en del i European Journalism Centres program "Innovation in Development Reporting". DN är ett av fyra medieföretag i världen som har fått projektmedel för att utveckla journalistiken kring de globala utvecklingsfrågorna.

Redaktör för den nya temasajten blir Thomas Frostberg, ekonomisk krönikör för HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8till5.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterHållbarhet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.