Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

DN värvar Johar Bendjelloul från SR

Publicerad: 2 oktober 2017, 08:55

Johar Bendjelloul, snart skribent, poddare och konferencier för DN.

Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Radio och tv-profilen Johar Bendjelloul lämnar public service och börjar på Dagens Nyheter. I tidningens satsning på kvalitetsjournalistik kommer han att skriva porträtt, göra podcast och leda event.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterSveriges Radio

Johar Bendjelloul har bland annat synts i Gomorron Sverige, Babel, Kulturnyheterna och Aktuellt i SVT. Samtidigt som han varit en av Sveriges Radios mest profilerade medarbetare. Bland annat som mångårig programledare för P1 morgon.

I DN kommer Johar Bendjelloul bland annat att skriva personporträtt, göra podcast och leda ett antal av DN:s event.

– Dels tycker jag att det är Sveriges bästa dagstidning. Sedan är det alltid bra om det finns känslomässiga skäl när man fattar beslut. Jag har läst DN sedan jag var nio år – det började med OS i Sarajevo 1984. Det var Gunde Svan, Thomas Wassberg och Tomas Gustafson. Jag har starka minnen av hur jag upptäckte att det man upplevde på kvällen också gick att läsa om morgonen därpå. Och på den vägen är det, säger Johar Bendjelloul till DN.

Om sortion från SVT och SR säger han.

– Jag har jobbat inom public service i 22 år och trivts ohyggligt bra. Men det finns en tid för allt, som det står i bibeln. Jag är gravt institutionaliserad och ville inte riskera att bli det ännu mer än vad jag redan är.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.