Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Dominika Peczynski och Johan Norberg till Aftonbladet

Publicerad: 27 februari 2017, 10:12

Aftonbladet presenterar två nya kolumnister i Dominika Peczynski och Johan Norberg.


Ämnen i artikeln:

Johan NorbergAftonbladetKrönikörDominika Peczynski

Dominika Peczynski, har en mångfacetterad bakgrund inom affärslivet och nöjesbranschen. Hon är pr-konsult med egna företaget Mafioso och sångerska i popgruppen Army of Lovers. Hon har medverkat i På spåret i SVT och i vår tävlar hon i Let´s dance i TV4. Hon har tidigare beskrivit sig själv som "gränslös och speedad".

– Jag är öppen och reagerar på min samtid som alla andra. Men jag reagerar med ett nej i stället för med ett bifall, det är nästan en tvångstanke att tycka något annat. Jag blir glad av att skriva och jag lovar att inget fenomen kommer att gå säkert för min penna. Men jag går inte på enskilda personer, det tycker jag är ohyfsat, säger Dominika Peczynski i ett pressmeddelande.

Johan Norberg är en internationellt känd debattör som beskrivits som en nyliberal och arbetar för kapitalism och globalisering. Washington Post har gett honom epitetet "glamourös, ung pro-kapitalist". Han är filosofie magister i idéhistoria och har gett ut 15 böcker som översatts till lika många språk.

I den senaste, den internationellt hyllade Progress, bemöter han allt tal om nutiden som speciellt problematisk med fakta som visar att det aldrig funnits en bättre tid att leva i än just nu.

– Jag höftar aldrig till på känn utan försöker ge bakgrund och sammanhang, och jag är van vid att alla är emot mig, vilket gör att jag inte har behövt hänga med för att tidsandan svänger, säger Johan Norberg i en kommentar.

I "Den svenska liberalismens historia" från 1999 skriver han om hur Lars Johan Hierta och Aftonbladet bidrog till liberaliseringen av 1800-talets Sverige och tvingade svenska myndigheter att acceptera pressfriheten.

– Hierta är en av mina stora hjältar och att jag börjar skriva i Aftonbladet kan man väl se som ett blygsamt sätt att hedra hans arv och förstärka hans frihetliga anda. Jag vill nå den största och bredaste publiken för att stöta och blöta mina tankar, och det får jag göra i Aftonbladet, säger Johan Norberg i en kommentar,

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.