Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Duo till Feministiskt Perspektiv

Publicerad: 14 juni 2016, 14:10

Ulrika Westerlund, tidigare förbundsordförande för RFSL.

Foto: Wikimedia Commons

Ulrika Westerlund tar rollen som tf chefredaktör då nuvarande Anna-Klara Bratt kliver av för en tid. Samtidigt tillsätter man Felicia Mulinari som kulturredaktör.


När Feministisikt perspektivs nuvarande chefredaktör för Anna-Klara Bratt tar ledigt över sommaren ersätts hon av Ulrika Westerlund, tidigare förbundsordförande för RFSL. Hon har en bakgrund som ordförande för Stockholm Pride och chefredaktör för tidskriften Bang.
– Jag är väldigt glad över att få komma tillbaka till journalistiken nu i sommar genom mitt vikariat. Det är hedrande att få chansen att jobba tillsammans med resten av redaktionen och de många fantastiska medarbetarna, säger Ulrika Westerlund till Feministiskt Perspektiv.

Man förstärker dessutom tidningen med en kulturredaktör i form av Felicia Mulinari, som bland annat studerat vid Biskops Arnös författarskola och frilansar för ETC och Ottar.
– Jag ser fram emot att få bevaka kultur som inte görs av och för makten. Att ge den kulturen som görs av bland annat arbetarklass, rasifierade, kvinnor och queers den relevanta kritik den förtjänar, istället för att som oftast i kommersiell media exotisera eller ignorera den. Men det ska också bli grymt att få arbeta med dom duktiga medarbetarna som redan skriver för tidningen, och följa deras recensioner, idéer, texter och bevakningar.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.