Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ebba Kilman ny vd för Vizeum

Publicerad: 22 augusti 2016, 10:16

Ebba Kilman är Vizeums nya vd.

Foto: Pressbild/Vizeum

Hon lämnar uppdragen på Google och tar istället över vd-posten på mediebyrån Vizeum.


Ämnen i artikeln:

VizeumDentsu Aegis NetworkGoogle

I våras lämnade Frippe Stenberg Vizeum efter fyra år som vd. Nu står det klart att Ebba Kilman blir hans efterträdare, efter tre år som industry manager på Google och innan dess byråchef på Abby Norm och planner på Starcom.
– Jag är tacksam för en inspirerande resa med Google, men ser fram emot en ny utmaning att ta mig an. Jag lockades av den ambitiösa vision Vizeum och Dentsu Aegis har om att bli 100% digitala och dubbla sina intäkter till 2020. Jag ser fram emot att få driva verksamheten med lika delar mjuka variabler, en tydlig HR-agenda, samarbetskultur och starka värderingar. Jag triggas av utmaningen att tillsammans med teamet stärka Vizeums position med fokus på strategi och konsumentinsikter och ta företaget till nästa nivå som datadriven media- och affärspartner, säger hon i en pressrelease.

Mattias Behrer är vd och koncernchef för kommunikationsnätverket Dentsu Aegis Network Sverige, där Vizeum ingår. Han säger att byrån förtjänar en ledare som är "modig och ambitiös", vilket han menar att den tillträdande vd:n är.
– Hon är en smart, driven och inspirerande strateg som förstår den digitala ekonomins drivkrafter. Hon inser även den ökande betydelse som media, kreativitet och teknologi har i den pågående transformationen från gamla till nya affärsmodeller. Vizeum har ett starkt momentum och jag är övertygad om att Ebba Kilman är den lagledare vi behöver för att få teamet och våra kunder att växa ytterligare. Jag ser dessutom fram emot att välkomna Ebba i koncernledningen för Dentsu Aegis.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.