Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Eddie Hernandez lämnar Elgiganten efter 19 år – går till BBDO Nordics

Publicerad: 29 november 2021, 11:00

Eddie Hernandez

UPPDATERAD. Elgigantens nordiske brand director Eddie Hernandez går vidare till byråsidan.


Ämnen i artikeln:

ElgigantenOmnicomBBDO Nordics

I helgen meddelade Eddie HernandezLinkedin att han lämnar Elgiganten och Elkjops-kedjan efter 19 år i bolaget. Han värvades till hemelektronik-jätten under 2002 som säljare, blev kort därefter butikschef och hade sedan titlarna floor manager och produktchef innan han avancerade till marknadschef i Sverige under 2010. 2015 blev han nordisk marknadschef för Elkjop och sedan november 2019 har han varit nordisk varumärkeschef.

Under sin tid som marknadschef i Sverige vann Eddie Hernandez titeln Sveriges Bästa Marknadschef i hemelektronikbranschen vid inte mindre än fyra tillfällen. 2016 var han dessutom ansvarig för att ta in Nord DDB som ny reklambyrå med fokus på att göra mer varumärkesbyggande reklam.

Det sker alltså en form av cirkelslutning när Eddie Hernandez går över till byråsidan och Omnicom.

På BBDO Nordics kommer Eddie Hernandez att få rollen som business director. I ett mejl till Resumé skriver byråns vd Erik Årnell att rekryteringen går i linjen med satsningen att rekrytera strategisk affärsmässig kompetens från kundsidan som ska hjälpa driva och utveckla BBDO Nordics kundaffär över alla våra kontor.

”Vår industri vet att varumärken är bland de bästa verktygen som finns för att växa affärer, men ska vi skapa faktisk påverkan så måste vi dela det synsättet med ledningsgrupper och styrelser. Därför satsar vi på experter som har djup kunskap om hur man skapar starka varumärken och hur man bygger upp affärer”, skriver Erik Årnell. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.