Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter 10 år som frilans – nu blir han chef på Vi Media

Publicerad: 27 oktober 2016, 13:14

Markus Wilhelmson.

Markus Wilhelmson blir redaktionell chef på Vi Media efter tio år som frilansjournalist. – Vi har jobbat hop tidigare och vi älskar hans penna, säger vd Sofia Wadensjö Karén.


Ämnen i artikeln:

Tidningen ViVi MediaSofia Wadensjö KarénTidskrifter

Markus Wilhelmson har en bakgrund från Expressen där han bland annat var sportchef och USA-korrespondent. De senaste tio åren har han dock frilansat för en rad tidningar. Några tankar på en fast anställning har han inte haft. Snarare tvärtom.
– När möjligheter dykt upp har jag värnat min frihet, eftersom jag haft en bra plattform och skrivit för flera bra tidningar. Men så dök det här erbjudandet upp. Det var för lockande för att säga nej till, säger han.

Det nya jobbet är som redaktionell chef på Vi Media med särskilt ansvar för bolagets kundtidningar.
– Vi har expanderat och utvecklat företaget väldigt mycket de senaste åren. Eftersom vi har satsat på, och har fått många, nya kundtidningsuppdrag behöver vi en person som kan ha fullt fokus och säkra kvaliteten även långsiktigt, säger Sofia Wadensjö Karén, chefredaktör på tidningen Vi och vd på Vi Media.

Tjänsten är en viktig del i att positioneringen av bolagets content marketing-erbjudande.
– Alla som jobbar här måste ha en hög journalistisk kompetens. Det är superviktigt att få in en person som kan arbeta med kundtidningarna och samtidigt vara en god publicist och redaktör. Markus är en av Sveriges främsta journalister, en sjukt vass stilist som dessutom har en tydlig publicistisk klangbotten. Exakt vad vi behöver på kundtidningssidan.

– Vi har jobbat ihop tidigare och vi älskar hans penna. Markus är verkligen otroligt duktig, så med den här rekryteringen kan vi ta nästa kliv för Vi Media AB. Nu satsar vi ännu mer på att utveckla, bredda och fördjupa kundtidningsdelen,säger hon.

Markus Wilhelmson har redan jobbat en hel del för Vi Media på frilansbasis, både som skribent och redaktör.
– Det här blev en logisk fortsättning, säger han.

Vad lockade mest?
– Flera saker. Dels är tidningen Vi själva hjärtat i verksamheten. Att få vara med och bidra till den med idéer och artiklar är en sak. En annan är att vidareutveckla kundtidningarna som redan håller en väldigt hög nivå.

Hur ser du på ledarrollen?
– Jag var chef under ganska många år och blev det egentligen när jag var alldeles för ung. Jag tycker fortfarande om att driva saker framåt och det hoppas jag kunna bidra med i den här nya rollen.

Hur blir det att gå från en frilanstillvaro till fast anställning?
– Det blir en stor omställning. Det inser jag. Men var sak har sin tid. Jag känner mig lockad av att ingå i ett sammanhang igen och att få delta i det kreativa arbetet tillsammans med de duktiga medarbetarna på Vi.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.