Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter avhoppet från SVT – Rundström till News55

Publicerad: 23 maj 2017, 11:39

Foto: Frankie Fouganthin

Förra veckan meddelade Marianne Rundström att hon lämnat in sin avskedsansökan till SVT. Nu meddelar seniorsajten News55 att hon framöver kommer krönikor för deras räkning.


Ämnen i artikeln:

News55Artur RingartSVT

Den 12 maj meddelade Marianne Rundström att hon sagt upp sig från SVT i protest mot den åldersdiskriminering hon menar råder på Oxenstiernsgatan.

– Målgruppen för det nya morgonprogrammet är 20-39 år och jag förstår verkligen att programmet behöver förnyas och att jag inte ska vara kvar där. Men jag tycker att det bästa är att man blandar olika åldrar och erfarenheter och då det inte känns som att kunskap och erfarenhet värdesätts på SVT väljer jag att säga upp mig, berättade hon om avhoppet för Expressen

Nu meddelar News55 att de knytit till sig den tidigare SVT-profilen.

– Ingen annanstans får erfarenheten så stor plats som på News55 och det är ovärderligt för de tre miljoner som fortsätter ett alert liv efter 55, berättar hon om det nya uppdraget.

Utöver att skriva krönikor för sajten kommer Rundström även medverka som föreläsare på de mässor som News55 anordnar.

– Efter ett helt yrkesliv i public services tjänst är det dags att pröva nya vingar. Det blir spännande att se hur ett nytt liv kan se ut när man startar på nytt efter 65. Mycket är osäkert men ett är helt säkert – och självklart: Att börja skriva för News55, säger Marianne Rundström.

Seniorsajten News55 meddelade nyligen att man genomför en emission och siktar på börsnotering.

– Jag tycker att det är mycket roligt att Marianne vill skriva hos oss på News55 och delta på våra mässor. Marianne är en mycket kompetent journalist och dessutom väl insatt i frågor som berör den erfarna delen av vår befolkning, säger News55:s medgrundare Artur Ringart.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

News55Artur RingartSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News