onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter avhoppet – Jennifer Wegerup ska lyfta idrottens eldsjälar

Publicerad: 18 september 2017, 11:58

Jennifer Wegerup är ny krönikör för Folkspels kampanj Årets eldsjäl.

Foto: Folkspel

Efter avhoppet från Moderaternas kommunikationsgrupp – nu blir tidigare Aftonbladetprofilen Jennier Wegerup krönikör för priset Årets Eldsjäl.

Ämnen i artikeln:

FolkspelAftonbladetJennifer Wegerup

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I slutet av augusti lämnade Jennifer Wegerup Moderaterna och politiken efter bara fyra månader. För Resumé berättade hon att en av anledningarna var att hon saknat journalistiken.

– Jag hade ett toppjobb i politiken, men jag har saknat journalistiken. Jag ville skriva och göra tv igen, göra det jag brinner för. Jag upplevde tidigt en slags tomhet men ville ge det nya jobbet en ärlig chans. Jag har också saknat kontakten med min publik under de här månaderna, även om många läsare har hört av sig och sagt att de saknar mina texter. Det får mig ännu mer att känna att jag har ett ansvar att använda min penna, berättade hon då för Resumé.

Sedan avhoppet har hon blivit klar som nordisk stringer för Sky News Italia och har även bokprojekt på gång. Sedan tidigare är hon även stringer för italienska Gazetta Dello Sport.

Nu är det även klart att hon blir krönikör på Årets Eldsjäl där hon ska hon gräva fram och hylla de eldsjälar som får riksidrotten att gå runt. Årets Eldsjäl är en kampanj från Folkspel.

– Du hör det lite på namnet – det är folkets spel. Pengarna går tillbaka till folket. Under alla mina år som utsänd med uppdrag att bevaka toppidrotten har jag sett mycket av avigsidorna, en miljardindustri där pengar betyder för mycket. En liten del går till välgörenhetsprojekt, men det mesta går till fantasilöner och vinster. Så är det inte med Folkspel: här investeras pengarna i vårt svenska föreningsliv och man arbetar för att uppmärksamma det, med fina projekt som Årets Eldsjäl, berättar hon i ett pressmeddelande.

Jennifer Wegerup var tidigare under många år Aftonbladets Serie A-expert bosatt i Milano. Hon punktbevakade även Zlatan Ibrahimovic under hans fyra år i Paris Saint Germain och programledde

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev