Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter konflikten: TV4 hämtar pr-chef från Tele2/Com Hem

Publicerad: 17 augusti 2020, 11:39

Som pressansvarig förde Louise Ekman Tele2/Com Hem:s talan i den segdragna konflikten med TV4 och dess ägare Telia i vintras. Hon imponerade på motståndaren så pass att hon nu värvas till motsvarande roll hos TV4/C More.


Ämnen i artikeln:

Tele2Com HemTV4

Den senaste konflikten mellan TV4/Telia och Com Hem/Tele2 gällde OTT-rättigheterna till TV4:s kanaler och inleddes i december förra året och pågick fram till februari i år. Under processen hanterade Louise Ekman mediefrågor för distributörens räkning i en konflikt där tonen var bitvis hård, liksom det alltid är i tv-bråken.

Nu står det klart att hon anställs som ny press och pr-chef för TV4 och C More i Sverige. Hon kommer att leda press och PR-avdelningen från och med den 24 augusti och rapportera till kommunikationschefen Charlie Forsberg.

Er kontakt måste ha börjat under konflikten?
– Så var det. Det gjorde att jag fick bekanta mig med TV4:s kommunikationsavdelning och Charlie Forsberg. Det var en intensiv månad som gav mersmak för att jobba vidare med innehåll, säger Louise Ekman till Resumé.

Var det rentav efter detta som rekryteringsprocessen inleddes?
– Nej det var det inte. Jag har haft en otroligt rolig tid på Tele2 och genom köpet av Com Hem så fick jag en känsla för hur det är att jobba med innehåll och har trivts bra med det. Så det är verkligen med delat hjärta jag lämnar Tele2.

Enligt Louise Ekman var det inte uttryckligen hanteringen av konflikten i media som gjorde att TV4 valde att försöka rekrytera henne.

– Nej, men händelsen kom såklart på tal under rekryteringsprocessen. Men jag tycker det var en hjärtlig ton bakom kulisserna även i vintras och jag fick ett bra intryck av TV4/C More. 

Fast i media var det ett ganska hårt tonläge mellan er?
– Min bild är att det som hände präglades av en god ton bolagen emellan. Alla vet spelreglerna och att avtalens uppbyggnad gör att de här bråken kring distributionen kommer och går i innehållsbranschen. Både under och efter förhandlingen har kommunikationsavdelningarna kunnat prata på ett avslappnat sätt.

När kommer nästa tv-bråk?
– Förhoppningsvis dröjer det.

Louise Ekman beskriver de tre åren på Tele2 som en händelserik tid. 5G-lansering, driftstörningar och så konflikter med tv-kanalerna

– Jag hoppas att jag har lämnat ett avtryck. Min viktigaste råd till de som kommunicerar kring tele och underhållning är att sätta kundnytta i första hand, och att förklara saker så att det blir tydligt och ärligt för kunden vid exempelvis driftstörningar.

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Tele2Com HemTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.