Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter kraschen – Isabella Löwengrip säger upp all personal som jobbar med sociala medier

Publicerad: 6 november 2019, 10:40

Kristiderna tvingar Isabella Löwengrip att säga upp all personal som jobbar med hennes sociala medier. Istället ska hon driva kanalerna själv – och vara mindre kommersiell. Det skriver hon i ett blogginlägg.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripSociala medier

Isabella Löwengrip går just nu igenom en tuff tid. I sitt sommarprat berättade influencern och entreprenören om planerna på att lämna Sverige för att satsa på en etablering i USA med drömmen att bli världens mäktigaste kvinna. Men ingenting gick som planerat och hon fick återvända till Sverige.

För cirka en månad sedan berättade Isabella Löwengrip på sin blogg att hennes bolag var nära en konkurs och befann sig i ekonomisk kris. Den pressade situationen har bland annat lett till att hon fått ställa in den amerikanska lanseringen av sitt varumärke, säga upp lägenheten i New York samt sparka majoriteten av sin personal.

LÄS MER: ”Affärsidé: Psykisk ohälsa” 

I en intervju med Expressen berättar hon att det började skaka under hösten när hennes siffror i en granskning i samma tidning ännu en gång ifrågasattes, vilket ledde till att flera annonsörer pausade sina samarbeten med henne.

– Affären med Löwengrip Invest bygger på mig och mina kanaler. Jag inser och jag tror att hela den här influencerbranschen är lite som investmentbanken Lehman Brothers när det började skaka för mig under hösten, när det kom ut siffror som man ifrågasatte, säger Isabella Löwengrip till Expressen.

Nu skriver Isabella Löwengrip på sin blogg att hon tvingats säga upp all personal som jobbat med hennes sociala medier:

”Jag känner en förtvivlad över att jag har svikit gänget och inte lyckas ro i hamn allt vi har i sikte. Min VD är kvar (han är tillfällig VD i Löwengrip Beauty också) samt Marisol som ska jobba med min stiftelse. Även anställda i Löwengrip Beauty är kvar. Men alla personer som har jobbat med mig och mina sociala medier har fått sluta och har uppsägningstid nu”.

LÄS MER: ”Jag skulle kunna jobba med Isabella Löwengrip tills jag dör”

I inlägget berättar hon att det varit ”en stor sorg” på kontoret.I sabella Löwengrip kommer nu att fokusera på sitt skönhetsmärke Löwengrip Beauty och driva sina sociala medier själv och ”inte lika kommersiellt”.

”Det är egentligen back to basic som gäller, bloggen och instagram kommer att bli mer privata/hobby. Mer Isabella och färre samarbeten. Egentligen är det nog något ni uppskattar tror jag men baksidan är ju att jag har investerat i en större personalstyrka för att driva kanalerna som ett mediehus men insett att den marknaden inte finns vilket gör att personerna måste sluta och det gör fruktansvärt ont”.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.