Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter krisen – han blir ny kommunikationsdirektör på Swedbank

Publicerad: 13 januari 2020, 15:44

Erik Ljungberg lämnar Scania för att bli kommunikationsdirektör på Swedbank.


Ämnen i artikeln:

Swedbank

Efter att Swedbank-härvan avslöjades och banken fick kraftig kritik för sin krishantering fick den tidigare kommunikationsdirektören Gabriel Francke Rodau lämna sin post.

Nu har Swedbank gjort klart med en efterträdare i Erik Ljungberg. Erik Ljungberg kommer närmast från rollen som senior vice president och kommunikationsdirektör på Scania. I rollen har han även ansvarat för marknadsföring och varumärke. Han har jobbat inom Scania sedan 1997.

– Jag ser fram emot att få arbeta med Erik Ljungberg. Han kommer att ge ett viktigt bidrag till bankens utveckling med sin breda erfarenhet inom kommunikation, marknadsföring och hållbarhetsarbete, säger Swedbanks vd och koncernchef Jens Henriksson, i ett pressmeddelande.

– Jag är både stolt och hedrad över att få leda kommunikationsarbetet i Swedbank och bidra i det viktiga samhällsuppdrag som banken har, säger Erik Ljungberg.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Swedbank

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.