Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter rekryteringsprocess: Åsa Mogerud blir kvar som vd på Hill+Knowlton

Publicerad: 14 oktober 2021, 13:08

Sedan i maj har Åsa Mogerud varit tillförordnad vd för kommunikationsbyrån. Nu blir rollen officiell.


Ämnen i artikeln:

Hill+KnowltonHill+Knowlton Strategies

I april tog Åsa Mogerud över efter Jenny Åström, och sedan dess har Hill + Knowlton genomfört en rekryteringsprocess med både interna och externa kandidater. Men valet föll till slut på Åsa Mogerud, som suttit som tf vd och innan dess varit ansvarig för corporate communication och public affairs. Hon har jobbat på Hill+Knowlton sedan 2004, med undantag för då hon var politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen under Fredrik Reinfeldts tid.

– Det känns fantastiskt att få fortsätta i rollen som vd, säger hon i ett pressmeddelande. 

– Vi har kommit väl ut ur pandemin och växer åter med koncentration i vår kärna kring strategisk kommunikation. Med den som bas ska vi fortsätta att använda kreativitet och dra nytta av alla de kunskaper som finns i vårt internationella nätverk. Vi ska vara precis så hängivna till våra kunders framgång som de förväntar sig, fortsätter Åsa Mogerud.

I planerna ligger också att stärka Hill+Knowltons nordiska samarbete. 

– Åsa tar nu över rodret för Hill+Knowltons verksamhet i Sverige som är en viktig marknad för oss. Hon kommer tillföra mycket kraft när vi tar större marknadsandelar i Norden, kommenterar Henrik Halvorsen, regionchef för Hill+Knowlton i Norden.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.