Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter sammanslagningen – Marta Karlqvist ska leda BCW i Sverige

Publicerad: 16 augusti 2018, 09:33

Marta Karlqvist var tidigare vd på Cohn & Wolfe.

Foto: Marcus Hampussen

Efter sammanslagningen mellan Burson Marsteller och Cohn & Wolfe står det klart att Marta Karlqvist får uppdraget att leda nya Burson Cohn & Wolfe.


Ämnen i artikeln:

Marta KarlqvistBurson-MarstellerCohn & Wolfe

I februari meddelade holdingbolaget WPP att man skulle komma att slå ihop de två pr-byråerna Burson Marsteller och Cohn & Wolfe. Efter sammanslagningen har den nya byrån, Burson Cohn & Wolfe, en global personalstyrka på cirka 4 000 vilket gör den till en av världens största pr-byråer.

Båda byråerna finns representerade på den svenska marknaden där Burson Marsteller har en tung period bakom sig med svarta siffror på bara fyra av de senaste tio åren.

Cohn & Wolfes utveckling har sett något ljusare ut även om omsättningen sjunkit från toppnivån 2007, en utveckling som dock vändes under 2017 då omsättningen steg till 38 miljoner kronor.

Sammantaget har de två byråerna en personalstyrka på cirka 40 personer med en omsättning på 60 miljoner kronor.

I samband med sammanslagningen ville varken Burson Marsteller eller Cohn & Wolfe i Sverige uttala sig utan hänvisade istället till den internationella kommunikationen.

Nu står det dock klart att Marta Karlqvist, tidigare vd på Cohn & Wolfe, som får ansvaret att leda den nya verksamheten.

– Sverige är en av de viktigaste marknaderna i Europa/Afrika-regionen och därför är jag extra glad att kunna meddela att Marta Karlqvist tar över som vd för BCW i Sverige. Marta har lett Cohn & Wolfe i flera år och byrån har, under hennes ledarskap, blomstrat, vunnit priser och växt. Marta är en stor talang, stark ledare och jag är övertygad om att BCW i Sverige och deras kunder kommer gå en fantastisk framtid till mötes under hennes ledarskap, säger Scott Wilson, BCW President för Europa och Afrika.

Byråernas erbjudande har tidigare skiljt sig åt något där Cohn & Wolfe varit mer marknadsorienterade.

– Burson Marstellers långa erfarenhet inom corporate communications och public affairs är ett utmärkt komplement till Cohn & Wolfes digitala och kreativa styrkor. Detta kommer göra BCW till en branschledande fullservicebyrå, säger Marta Karlqvist.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.