söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter stroken – PeO Wärring lämnar EK

Publicerad: 16 november 2015, 15:05

PeO Wärring lämnar EK-koncernen.

Foto: Veronica Karlsson

PeO Wärring lämnar uppdraget som huvudredaktör och ansvarig utgivare för EK-koncernen. Detta till följd av stroken han drabbades av för några veckor sedan.

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-KurirenPeO WärringSörmlands Media

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Den erfarne chefredaktören fick i oktober en blodpropp i ögat och blev sjukskriven fram till årsskiftet.

”På ett sätt tur hade jag tur. Men samtidigt är det en varningssignal att drabbas av sådant, när man inte är lastgammal”, sade PeO Wärring till Resumé.

Det ska vid den tidpunkten inte ha varit tal om att lämna tjänsten. Men nu ska PeO Wärring ha meddelat styrelsen att han slutar. Han kvarstår dock som ansvarig utgivare tills dess att en efterträdare är på plats, skriver Medievärlden.

– Jag vill inte stupa på min post, säger han till tidningen.

PeO Wärring har arbetat som chefredaktör och ansvaret utgivare på Eskilstuna-Kuriren sedan 1999. I januari 2015 utnämndes han till publicistisk chef för EK och nybildade Sörmlands Media. I uppdraget ingick att vara huvudredaktör för EK, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren.

Sörmlands Medias vd Jimmie Näslund har tills vidare hand om det operativa arbetet inom företaget tillsammans med de tre chefredaktörerna Eva Burman, Anna Falk och Marie Hillblom.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev