Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Efter tacobaconpajen – Nyheter365 värvar

Publicerad: 6 april 2016, 12:08

Carl Stenlöv till Nyheter365.

Foto: Press

Det började med tacobaconpajen. Nu inleder Nyheter365 en storsatsning på videoinnehåll och rekryterar Carl Stenlöv från Baluba.


Ämnen i artikeln:

BalubaNyheter365Johan Rikner

Resumé berättade för en månad sedan om Ewa Dabrowskis och Nyheter365:s film om tacobaconpajen som blivit en viral succé i sociala medier. Nu är klippet uppe i nära två miljoner visningar och nästan 90 000 reaktioner.

– Det är relativt enkelt att köpa visningar på Facebook. Men att organiskt få 20 000 svenskar att tagga in familj och vänner och prata om ett recept är svårare. Då förändrar man någonting på riktigt och därför tror jag vi kommer vara attraktiva också för annonsörer, säger Johan Rikner, vd på Nyheter365, i en kommentar.

Framgången leder till att Nyheter365 ska satsa extra mycket på video och anställer Carl Stenlöv som ny videoredaktör. Han kommer närmast från Baluba och har även en bakgrund på Chimney.

– Vi är jätteglada över att kunna knyta till oss en talang som Carl och nu hoppas vi kunna fortsätta skapa Sveriges mest engagerande material, säger Johan Rikner.

Nyheter365 äger bland annat Newsner och Matbibeln. Ett 30-tal personer arbetar på företaget.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.