Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Egmont-chef tar över Metro efter Staffan Erfors

Publicerad: 11 december 2017, 09:11

Thomas Eriksson.

Förra veckan lämnade Staffan Erfors Metro med omedelbar verkan. Thomas Eriksson från Egmont tar över jobbet.


Ämnen i artikeln:

Thomas ErikssonEgmontMetroStaffan Erfors

I torsdags förra veckan lämnade Metros chefredaktör Staffan Erfors tidningen. Resumé kunde dagen efter avslöja att det riktats allvarliga anklagelser mot honom inom ramen för uppropet #Deadline. Metros vd Mikael König förnekade att dessa hade något att göra med avskedet och hänvisade till kommande förändringar. Nu står det klart att Thomas Eriksson, digitalchef på Egmont, tar över jobbet.
– Vi är jätteglada över att få in Thomas i laget! Hans bakgrund passar perfekt för våra framtida behov. Metro är i en intensiv omgörningsfas där Thomas digitala kunskaper kommer vara avgörande för vår framgång. Vi är redan idag mycket mer än en tidning, men under 2018 kommer vi växla upp och på riktigt ta klivet från tidning till mediehus. Jag och hela teamet ser fram emot att jobba med honom, säger Mikael König i ett pressmeddelande.

Thomas Eriksson får en roll som publisher med ett helhetsansvar för Metros produktflora.
– Jag ser verkligen fram emot att få jobba med utvecklingen av journalistiken och innehållet inom Metro Media House. I den digitala omställningen finns stora möjligheter att hitta nya intäktsströmmar, säger Thomas Eriksson i en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.