Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Einride hämtar marknadschef från Klarna

Publicerad: 30 september 2019, 12:55

På Klarna var Rebecca Jerndahl med i teamet som tog fram hyllade "Get Smoooth"-kampanjen med Snoop Dogg. Nu tillträder hon som ny marknadschef på techbolaget Einride.


Svenska Einride utvecklar system för självkörande, elektriska lastbilar. Det senaste året har man tagit ett nytt grepp om kommunikationen och bland annat inlett samarbete med Nord DDB samt hämtat in en rad personer till nyckelpositioner på ledande positioner inom kommunikation.

Nu hämtar man in Rebecca Jerndahl som ny marknadschef. Hon kommer senast från Klarna där hon hade en tjänst som global marketing manager. Bland annat var det Rebecca Jerndahls team som ansvarade för den uppmärksammade "Get Smoooth"-kampanjen och Klarnas samarbete med Snoop Dogg.

Som marknadschef på Einride kommer hon att ansvara för varumärkesfrågor, evenemang, sociala medier och företagets digitala närvaro. Rebecca Jerndahl kommer att rapportera till Einrides medgrundare och chief marketing officer Linnéa Kornehed.

– Vi har lyckats bevisa att det går att skapa ett hållbart transportsystem. Det är jättekul att få välkomna Rebecca till Einride nu när vi går in i nästa fas med bolaget och ska skala vår lösning. Rebeccas erfarenhet av marknadskommunikation och varumärkesbyggande kommer bli centralt i vårt fortsatta arbete med att etablera oss internationellt med fokus mot USA, säger Linnéa Kornehed i ett pressmeddelande.

– Jag är imponerad över hur man lyckats skapa ett starkt varumärke på så kort tid samtidigt som jag är jätteglad över att få vara en del av ett bolag som på riktigt har möjlighet att göra världen lite bättre. Jag är övertygad om att Einride har det som krävs för att förändra transportbranschen, berättar Rebecca Jerndahl.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.