Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Elias Rosell blir Fores ögon och öron i Bryssel

Publicerad: 16 april 2019, 12:10

Elias Rosell får rollen som Fores representant i den europeiska huvudstaden.

Foto: Robin Wetter

Fores anställer sin första medarbetare i Bryssel. Det blir Elias Rosell som får rollen som tankesmedjans representant i den europeiska huvudstaden.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietEskilstuna-Kuriren

Tankesmedjan Fores ser ett behov av att vara närvarande i EU-sammanhang, både för att EU:s beslut i allt högre grad påverkar Sverige och för de anser att det går att utnyttja EU mer än vad Sverige hittills gjort. Förankring av Fores forskningsprojekt på EU-nivå är också en viktig del av tankesmedjans arbete. Därför har Fores ny anställt sin första medarbetare i Bryssel. Det blir Elias Rosell som får rollen som tankesmedjans representant i den europeiska huvudstaden.

Elias Rosell har en kandidatexamen i geovetenskap och har tidigare skrivit för energisidan Second Opinion och Supermiljöbloggen, samt vikarierat som ledarskribent på Södermanlands Nyheter, Länstidningen Södertälje och Eskilstuna-Kuriren. Han har också arbetat som kommunalrådssekreterare för Miljöpartiet Södertälje, men är i dag inte partipolitiskt aktiv.

– Jag ser fram emot att vara Fores ögon och öron i Bryssel. Fores forskningsprojekt berörs direkt av de beslut som tas och de diskussioner som förs på EU-nivå. Som tankesmedja måste vi hela tiden vara på tårna och följa debatten för att hålla oss relevanta, säger Elias Rosell i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.